Hónapok óta nincs közöttünk semmi

Orvos válaszol rovat
Alacsony tesztoszteron szint okozhatja-e a szexuális étvágy hiányát?

Rengeteg lelki probléma után (kisfiamat autistának mondták) a férjem teljesen eltávolodott tőlem. 8 hónapja nincs közöttünk szexuális kapcsolat, és mással sem volt együtt ez idő alatt. Amit furcsának tartok hogy amíg fent volt a hurok nekem, addig intenzíven együtt voltunk (minden működőképes volt), majd mikor lekerült, akkor óvszerrel egyszer, utána már óvszerrel nem sikerült. Majd teljesen elmaradt az együttlét.

Amit most furcsának láttok, hogy ritkán látok merevedést (reggel figyelem) és mintha nyugalmi állapotban kicsit vastagabb lenne a here. Előtte sokszor volt, hogy a két golyó melletti részt sokat vakarta. Az, hogy 8 hónapja nem közeledik úgy, hogy nem tudok róla, hogy van valakije, nagyon elkeserítő. Nem lehet csak a szomorúságunkra fogni (hiszen a gyerekkel lévő baj megoldódott). Mikor nem késő orvoshoz menni? Nekem, hogy meggyőzzem, tudnom kellene a baját, ő azonban nem beszél erről. Ha merevedési probléma van, az már mindig csak segítség hatására lesz merev? Idő után, ha lenyugszik az idegrendszer, és közeledek hozzá, akkor nem lesz minden a régi?
2011. 09. 14. | 23:07

Önök most, egy házasságokat próbára tevő időszakot élnek át. Leírása alapján férjének nincs merevedési zavara, hiszen időnként van merevedése. A zavar a kapcsolatban ilyenkor természetes, amelynek mindketten azonos fokban részesei. A gyermek érkezése, a sok aggodalom, és a szinte huszonnégy órás szolgálat mindkettejüket végletekig megterhelheti. Ráadásul ilyenkor átalakulnak a szerepek: nő és férfi hirtelen apává és anyává válik, akiknek a feladata elsősorban a kis jövevény ellátása és számára egy tápláló közeg biztosítása.

Ez az időszak inkább az intimitásról, mint a szexről szól, ami szinte ráadás, jutalom lehet a sok fárasztó teendő közben. Nagyon fontos, hogy mindent megbeszéljenek, és megosszanak. A férje ne érezze kizárva magát az anya és gyermeke közötti szoros kapcsolatból. Minél többet vegye ki részét a gyerekkel való teendőkből is, az abban való jártasság mindkettejüknek biztonságérzetet ad, és a terheket is csökkenti. Fontos, hogy egy két órára férjére bízhassa a gyermeket, amíg Ön regenerálódik: elmegy fodrászhoz, sportol, vagy akár leül olvasni egy könyvet. Kezdetben minden nehezen megy, de fokozatosan belejönnek. Ráadásul az idő előrehaladtával a gyermeket rá lehet bízni a nagyszülőkre is, és elmehetnek ketten a férjével közös programot csinálni, így egymásra találhatnak ismét. Ezek fontos idők, hiszen a közösen átélt élmények, sikeresen és közösen leküzdött nehézségek a kapcsolatukat erősítik és a vágy is visszatér…

Orvosszakértő 2011. 09. 19. | 13:48
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close