Fiatalkori merevedési zavar

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Dr. Nő/Úr!

Valószínűnek tartom, hogy nem ez lesz az első ilyen eset, amit olvasni fog, viszont nagy mértékben szükségem van a segítségére.
A párommal akivel 20-as éveink elején nyárunk, nagy problémát okoz az, hogy a legelső együttlétünk óta, merevedési zavarral küzdünk. Első alkalommal feltehetően a túlzott vágy idézte elő ezt benne, viszont később már nem tudott ezen túllépni pszichésen. Így sajnos, minden egyes alkalommal kudarcba fullad a próbálkozásunk. Váltunk már el egymástól emiatt, és ezalatt az idő alatt volt másik partnere, akivel viszont működött minden. Feltehetően csak nálam áll fenn ez a probléma, gondolom a feljebb leírtak miatt.

Mindig mellette álltam és soha egy rossz szót nem mondtam erre a helyzetre, sőt próbáltam rávenni arra, hogy beszélje ki magából vagy esetleg menjünk el orvoshoz. Utóbbitól nagyon elzárkózott, ezért ezt az opciót azóta sem tudom vele legalább fontolóra vetetni.

Azért írom Önnek ezt a levelet, mert úgy gondolom tud valamilyen megoldási lehetőséget javasolni, hogy ha lassan is, de elkezdjük ezt rendbe hozni. Hozzátenném ezzel a problémával több, mint egy éve küzdünk és iszonyatosan felemészt mindkettőnket, hiszen szeretjük egymást, de ha nem is a leges legfontosabb dolog a nemi élet, akkor is az egyik alap pillére a kapcsolatoknak, úgy gondolom.

2011. 09. 30. | 16:06

Kedves Kérdező!

Valóban többen küszködnek hasonló problémával, de az orvosi kivizsgálás és kezelés nem kerülhető ki, nincs rá úgynevezett házi praktika. Párjánál első körben ki kellene zárni a lehetséges szervi okokat, ha az nincs, akkor szexuálpszichológus tud segíteni. Ha szervi oka igazolódik, azt kezelni kell. Keressen fel párja andrológust!

Orvosszakértő 2011. 10. 03. | 09:22
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close