Potencianövelő tippek az urológustól

Bár a merevedési zavar kezelése nem jelent megoldhatatlan feladatot az orvostudomány számára, sokkal jobb, ha igyekszünk inkább megelőzni. Így nemcsak az ágyban nyújtott teljesítményünk lesz kielégítő, hanem egészségesebbek is leszünk.

Kézenfekvő tehát, hogy ha egészségesen élünk, csökkentjük a potenciazavar rizikófaktorait, és annak esélyét, hogy olyan betegségek alakulnak ki szervezetünkben, melyek negatív hatással vannak az erekcióra.

Egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás

A szív egészségének érdekében kerüljük a zsíros és túlságosan feldolgozott ételeket. A potenciazavarok megelőzésére érdemes a mediterrán diétát követni, mely nagy mennyiségben tartalmaz friss zöldségeket és gyümölcsöket, telítetlen zsírsavakat, és könnyű húsokat (halakat).

A rendszeres testmozgás szintén kulcsfontosságú, segítségével kordában tudjuk tartani a testsúlyunkat. Az elhízást gyakran kíséri 2-es típusú diabétesz, melynek ér- és idegkárosító hatása az erekció egyik ellensége.

Csökkentsük a magas vérnyomás kockázatát is helyes táplálkozással, a dohányzás elhagyásával és az alkoholfogyasztás csökkentésével. Napi 1-2 dl vörösbor még nem emeli a vérnyomást, de nagy mennyiségben máj- és idegkárosodást okozhat, ami könnyen vezethet potenciazavarhoz. A kávéfogyasztást is érdemes ésszerű keretek közé szorítani, napi 1-2 csészénél egészségünk érdekében ne fogyasszunk többet.

A herék tesztoszterontermelő képességét csökkentheti az anabolikus szteroidok használata is. Mellőzzük ezek használatát, hiszen gyakran többet ártanak, mint amennyi hasznuk van.

A pénisz merevedési nehézségét valamilyen mechanikai sérülés is okozhatja. Szexuális aktus alatt nem árt óvatosnak lenni a túlságosan akrobatikus mozdulatokkal. A megfelelő hosszúságú előjáték biztosítja a hüvely kellő nedvességét, mely csökkenti a heves szex okozta sérülések kockázatát.

A lelki egészség is fontos

Ha csökkentjük a stresszt, a szexuális életünk is jobb lesz. Pszichés problémák hatására ugyanis nő a szervezet adrenalin szintje, ami érszűkületet, merevedési problémát okozhat. Tanuljunk meg néhány stresszkezelő technikát, és éljünk nyugodtabb életet.


close