Kondom használatakor nincs merevedés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Számomra hatalmas problémával fordulok Önhöz. 22 éves vagyok, egy hosszú kapcsolat végnapjainál járok, közben beléptem egy újba. Sajnos az új párom még nem kezdte el a fogamzásgátló használatát, ezért kénytelenek vagyunk óvszerrel közösülni. A probléma itt kezdődik, ugyanis tökéletes merevedésem van addig, míg a kondom fel nem kerül. Mihelyst feltettem a lendület alábbhagy, s behatolásra képtelen leszek.
Eléggé kellemetlen a szituáció, hisz a hölgy vár, de hiába. Óvszer nélkül persze tökéletesen megy vele a dolog, ám a védekezés hiányával járó kockázatot nem vállalhatom.
Mit javasol? Használjak valamilyen gyógyszert a jobb merevedés érdekében?
2012. 01. 02. | 02:24

Kedves Kérdező!
Abban az esetben, ha ez a jelenség csak óvszer használata alatt jelentkezik, valószínűleg nem szervi oka van. Pszichés eredetű potencia zavaroknál pszichoszexuális th. javasolt, ami idő és türelemigényes. Mivel az fogamzásgátló egy közös döntés meghozatalát igényli, illetve döntően a hölgy partneren múlik, én inkább azt javaslom Önnek,
1.: döntsék el, hogy szeretnék a jövőbeni dolgokat (semmi képen ne „presszionálja” egyik-vagy másik irányba partnerét!). Több módszer is létezik.
2.: ha az óvszerhasználat mellett döntenek, próbálja meg otthon egyedül felhelyezni, vagy közösen, valamilyen „játék” formájában, a lényeg a pszichés súlyokat „levenni”. A megszokottól eltérő környezet, helyzet szintén segíthet.

Orvosszakértő 2012. 01. 03. | 09:47
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close