Gyors ejakuláció, kihűlt kapcsolat

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Úr!
Tartós párkapcsolatban élő férfi vagyok, de az utóbbi időben elhidegültünk egymástól a párommal, aki közben jelentősen meghízott. Nem érdekelt a szexuális életünk sem, csak minél hamarabb túl akartam lenni az aktuson. Most már az utolsókat rúgja a kapcsolatunk, de én szeretném, hogy újra működjön. A baj az, hogy csak nagyon rövid ideig van erekcióm, pedig ezzel korábban nem volt gondom. Tudom, hogy a stressz is okozhat merevedési problémát, de tanácstalan vagyok, hogyan javíthatnék a helyzeten.
2011. 03. 28. | 12:40

Tisztelt Kérdező!
A libidó csökkenéséhez több probléma is vezethet, többek között az Ön által megnevezett stressz is. A hétköznapi konfliktusok és a párkapcsolati ellentétek nagy nyomásként nehezednek az emberre. Ezen enyhíthet, ha a kedvesével megpróbálnak közösen meghitt, kellemes együttléteket szervezni, melyek során őszintén megbeszélik a kapcsolatukat érintő problémákat. Ha ez mégsem működik, elmehetnek párterápiára.
A testsúly növekedése és a mozgásszegény életmód szintén kiválthatja a nemi vágy csökkenését. A lelki problémák tisztázása mellett javaslom, hogy vegyen részt egy egészségügyi kivizsgáláson, hogy kizárjuk azokat a betegségeket – pl. cukorbetegség, magas vérnyomás -, amelyek merevedési zavart okozhatnak. Ha komolyabb kivizsgáláson szeretne részt venni, andrológushoz kell fordulnia.

Orvosszakértő 2011. 03. 28. | 12:40
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close