Potencianövelő ételek

A potencianövelő hatású ételeket és italokat afrodiziákumoknak nevezzük. Az elnevezés Afroditére, a görög mitológia szerelem istennőjére utal.

A potencianövelő ételek színt vihetnek az unalmassá váló szexuális életünkbe, és a gasztronómiai élvezetek összeköthetők a hálószobai örömökkel.

Potenciát fokozó ételek

A potencianövelő ételek, fűszerek közül egyik legismertebb a ginszeng, mely a kínai orvoslás egyik régi találmánya. Elősegíti a test természetes tesztoszteron termelését, aminek következménye a potencia növekedése lesz.

Potencianövelő hatása lehet egyes tengeri herkentyűknek, például az osztrigának, mely régóta népszerű afrodiziákumnak számít. Egyes kagylófajták, szardínia, homár – mind eredményes vágyfokozók. A tengeri élőlények magas cinktartalmának köszönhetően fogyasztásuk fokozza a férfiak spermatermelését is.

Potencianövelő étel nem csak a tengerben terem, merevedést fokozó hatást tulajdonítanak még a méznek, zöldségek közül a zellernek, petrezselyemnek, spárgának és gyömbérnek. Ha megengedhetjük magunknak anyagilag, érdemes a szarvasgomba potencianövelő hatását is letesztelni. A legtöbb háztartásban azonban karnyújtásnyira van tőlünk a rizs, tojás és egyes hagymafélék, melyek szintén potencianövelő ételként vannak számon tartva. Fűszerek közül a szerecsendió, gyömbér, bazsalikom, fahéj és a sáfrány tartozik ide.

Sportolók körében nagy népszerűségnek örvend a tribulus terrestris (királydinnye) kivonat, ami nemcsak a teljesítményfokozásban eredményes, hanem potencianövelő is egyben.

Nem csodaszerek

A potencianövelő ételek nem gyógyítják meg a potenciazavart. Ha merevedési problémánk rendszeres, csak az orvosi segítségtől várhatunk javulást.


close