Természetes potencianövelők

A természetes potencianövelők használata segíthet felébreszteni a lankadó vágyat, melynek oka lehet valamilyen pszichés ok, vagy tesztoszteronszint csökkenés.

Ha a potenciazavar tartósan fennáll, nagy valószínűséggel szervi elváltozás van a háttérben. Ilyenkor a természetes potencianövelők mit sem érnek, nem helyettesítik az orvosi segítséget.

Ételek, fűszerek

Sok ételről bebizonyosodott már, hogy vérkeringés serkentő hatása, vagy illóolaj tartalma előnyösen hat a férfiak merevedési képességeire is. Vágykeltő és potencianövelő hatást tulajdonítanak régóta a kagyló és osztriga húsának, a ráknak, a kaviárnak és a méznek.

A természetes potencianövelők tudományában Kína rendelkezik a legrégebbi hagyományokkal. Legnépszerűbb vágy- és potenciafokozójuk a ginszeng gyökér. Tesztoszteronszint növelő hatása évezredek óta köztudott. Hasonló tulajdonsága van a rizsnek, tojásnak és egyes hagymaféléknek is, a kínaiak szerint.

Természetes potencianövelőként szép számmal ismerünk fűszereket is. Az egyiptomi kultúrának köszönhetjük a koriander elterjedését, ezen kívül jó hatással van a potenciára a fahéj, sáfrány, szerecsendió, gyömbér és a bazsalikom is.

Népszerű természetes potencianövelő a tribulus terrestris (királydinnye) kivonata, melyet sportolók is előszeretettel használnak teljesítményük és izomzatuk növelésének egyik építőköveként.

Egészséges életmód

A természetes potencianövelés fontos alapfeltétele az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás. Ha kerüljük a telített zsírokat és a finomított cukrokat tartalmazó élelmiszereket, jelentősen csökkentjük a cukorbetegség, elhízás, magas vérnyomás és magas koleszterinszint kialakulásának esélyét.


close