Potenciazavar kezelése

A potenciazavar kezelése az esetek döntő többségében sikeres, ezért nagyon fontos, hogy tartósan fennálló potenciagond esetén a beteg idejében orvoshoz forduljon.

A potenciazavarról a legtöbb férfi számára igen kellemetlen beszélni, sokan még ma is tabuként kezelik a témát. Megannyi hirdetés, felvilágosító kampány igyekszik tudatosítani, hogy a potenciazavar nem szégyen, hiszen sok esetben valamilyen szervi probléma áll mögötte.

A potenciazavar kezelési módjai

Legnépszerűbb a gyógyszeres kezelés, hiszen egyszerű, és nem jár fájdalommal, nem kell miatta műtétet végezni. 1998 óta lehet ily módon kezelni a potenciazavart, 3 féle készítmény van jelenleg a piacon, melyek használt dózisa, szedési módja eltérő lehet. Egyes szív-és érrendszeri betegségek, egyes gyógyszerek szedése (vérnyomáscsökkentők, antidepresszánsok) mellett nem alkalmazható a gyógyszeres terápia.

A potenciazavar kezelése történhet injekciósan, ekkor a pénisz tövébe alprostadil nevű szintetikus hormont juttatnak, melynek értágító hatása van, és rövid időn belül erekciót okoz. A hormon bejuttatása a húgycsövön keresztül is megoldható, kúp formájában. Tesztoszteronhiány esetén a férfi nemi hormont pótolják injekciósan.

A potenciazavar kezelhető péniszpumpával is, mely eszköz vákuum létrehozásával segíti elő a pénisz vérrel való telítettségét. A vér kiáramlását péniszgyűrűvel lehet megakadályozni.

Ha más gyógymód nem válik, be protézis beültetésével végleg megoldható a potenciazavar problémája. A péniszprotézisek ára igen magas, ez sokakat eltántoríthat ettől a megoldástól.

Lelki eredetű potenciazavar esetén pszichológus vagy pszichiáter nyújthat segítséget a pszichés problémák feltárásában és leküzdésében.


close