Kevés vér beáramlása a péniszbe

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Úr!

Érdeklődni szeretnék!
Én egy 32 éves férfi vagyok, nem dohányzom, nem vagyok cukorbeteg, nincs pajzsmirigy problémám, nem vagyok elhízott, jó a tesztoszteron értékem is, a szívem megfelelően működik, ennek ellenére merevedési problémával küszködök. (serdülő korom óta)
Vizsgálatok sorozatán estem át, végül egy pénisz color doppler ultrahang vizsgálat vált szükségessé (CAVERJECT 20), ami a következő eredményt mutatta: - kevés a vér beáramlása a péniszbe, 20 - 24 cm/s. Kontrasztanyagos érfestés nem volt.

Kérdésem lenne, hogyha az derült ki a vizsgálatokból, hogy az artéria a felelős, akkor mik a lehetőségek?
Van az artériára vonatkozólag műtéti megoldás, korrekció lehetőség, (pl.: értágítás) vagy csak az implantátumok hozhatnak megoldást esetemben?
2011. 12. 04. | 21:34

Kedves Kérdező!
Van, többféle megoldás is. Amennyiben tényleg a beáramló vér mennyiségével -vagy a vénás elfolyás nagyságával van gond, van rá műtéti megoldás, mely nem implantátum beültetését jelenti. (Ezekre most nem térnék ki, erről beszéljen kezelőorvosával, Ő mit vállal, mit tud Önnél kezdeni.) Ha ilyen műtét mellett dönt, tájékozódjon a meleg illetve hideg ishaemiás priapizmus felől ( ez valami olyat jelent, hogy merev marad a pénisze, és nem mindegy miért!), aztán közösen döntsenek a továbbiakról.

Orvosszakértő 2011. 12. 07. | 17:47
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close